Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muzyka i Wspomnienia: Który Utwór Zmienił Wasze Życie?
Hej, Ekipa! Muszę Wam coś powiedzieć!

Ostatnio sprzątałam stare płyty CD i nagle trafiłam na kawałek, którego nie słyszałam od lat. Wystarczyły pierwsze 3 sekundy i momentalnie cofnęłam się do 2008 roku i liceum! To było niesamowite, jak silnie muzyka potrafi przywołać wspomnienia, zapachy i całe emocje.
Postanowiłam założyć ten wątek, żebyśmy podzielili się tymi muzycznymi kamieniami milowymi! Nie chodzi o to, co jest "najlepsze" technicznie, ale co jest dla mnie najważniejsze emocjonalnie.

Opowiedzcie, Kiedy Muzyka Was Uderzyła:

1. Utwór/Album Wszech Czasów (Emocjonalnie): Który kawałek wywołuje u Was najsilniejsze emocje? (U mnie to jest "Where Is My Mind?" Pixies – od razu czuję, że muszę myśleć o życiu.)
  2. Muzyka i Epoka: Jaka piosenka nieodłącznie kojarzy się Wam z konkretnym czasem w życiu? (Pierwsza miłość, egzaminy, emigracja?) U mnie to na bank "Teardrop" Massive Attack – lata studiów!
  3. Jaki jeden utwór lub album sprawił, że nagle zaczęliście słuchać zupełnie innego gatunku? (Ja po usłyszeniu Rage Against the Machine odpuściłam pop, serio!)
  4. Czy był jakiś koncert, na którym usłyszeliście utwór, który Was po prostu zmiażdżył i do dziś go wspominacie?

Czekam na Wasze sentymentalne i wzruszające (albo szalone!) historie! Uważajcie, może przy okazji odkryjemy coś nowego!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg. poradnik mapa audio wideo formatów swiata wikipedia audio wideo vademecum audio wideo