Liczba postów: 10
Liczba wątków: 2
Reputacja:
4
12-21-2025, 18:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-21-2025, 18:03 przez Bartek9202.)
Fakt ceny płyt winylowych to kosmos.
Ja od wielu lat nie kupiłem płyty winylowej a kolekcja ktorą posiadam jest po moim zmarłym ojcu.
Ostatnia płyta jaką kupiliśmy mu z rodziną to Iron Maiden i było to w Media Markt (wersja limitowana z nadrukami na płytach), ale to było 15 lat temu i ceny były całkiem inne.
Czasami będąc na targowiskach to szukałem nie raz stoiska z płytami ,ale gdybym teraz miał kupować płyty to wybrałbym pewnie olx.
Z tego co wiem w Zabrzu teraz jest giełda płyt winylowych w m1.
Co do czyszczenia igły to zawsze czyściłam specjalną szczoteczką i dedykowanym płynem, raz tylko uszkodziłem igłę przez nie uwagę i musiałem wymieniać
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 30
Reputacja:
2
12-22-2025, 20:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-22-2025, 20:40 przez MIKI.)
To piękna pamiątka po tacie. Taka kolekcja ma zupełnie inną wartość niż płyty kupione dzisiaj w markecie – każda z nich ma pewnie swoją historię. Iron Maiden z Media Markt sprzed 15 lat? To teraz pewnie biały kruk! Szkoda tej uszkodzonej igły, ale przy winylach to chyba chrzest bojowy każdego fana. Trzymasz te płyty głównie jako pamiątkę, czy regularnie lądują na talerzu?
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 30
Reputacja:
2
Piękna historia! Trauma z dzieciństwa widać została, skoro Ironi od 15 lat pod ochroną. 😉 Ale to właśnie o to chodzi w tej pasji – o te wspomnienia i szacunek do czarnego krążka. Najważniejsze, że reszta kolekcji regularnie ląduje na talerzu. Pozdrawiam!